company logo

DUURZAME ASSORTIMENT

Recycled

Samen met onze klanten willen wij afval voorkomen en hergebruik ondersteunen; hiervoor hebben wij de sustainability categorie ‘recycled’ gecreëerd. Voor producten die zijn gemerkt met dit symbool worden materialen gebruikt die in het kader van een circulaire productie een tweede leven hebben gekregen. Van gerecycled katoen tot een PET-fles: de herbruikbaarheid staat in het middelpunt om zuinig om te springen met de ressources.

Organic

Het telen van de grondstoffen is een belangrijk aspect bij duurzame producten. De materialen voor producten die met dit symbool zijn gemarkeerd, worden voor minstens 90 procent biologisch geteeld en zonder pesticiden die schadelijk zijn voor het milieu. Duurzame en verantwoorde materialen zoals biologisch katoen verminderen de invloeden die schadelijk voor het milieu zijn al tijdens de teelt.

Responsible

Rekening houden met mens, dier en natuur is een belangrijk onderdeel van duurzaam handelen en doorslaggevend voor de onderscheiding van onze ‘responsible’ producten. Alternatieve vezels en behoedzame materiaalwinning beschermen het dierenwelzijn. Bovendien wijden de gecertificeerde bedrijven zich in bijzondere mate aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productie en het beschermen van mensen tegen uitbuiting, met bijzondere aandacht voor een eerlijke betaling.