Menu

ŽIVOTNA SREDINA I ETIKA

Za Peek & Cloppenburg je društveno odgovorno ponašanje sastavni deo njegove korporativne filozofije. Društvo pridaje veliki značaj tome da svojim kupcima nudi isključivo robu koja je proizvedena u dostojanstvenim uslovima rada, uz poštovanje propisa o zaštiti shodno zakonu o radu koji važi u odgovarajućoj zemlji i uvažavanje odredaba o zaštiti životne sredine.

ODRŽIVO DELOVANJE I ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Peek & Cloppenburg iz ljubavi prema životnoj sredini u svojim modnim kućama u Nemačkoj naplaćuje naknadu od 20 centi po plastičnoj kesi. Time društvo želi da podstakne savesno rukovanje ambalažom i višestruku upotrebu kesa. Naše kese se proizvode u klimatski neutralnim uslovima: emisije CO2 povezane s proizvodnjom ambalaže se kompenzuju kupovinom prava CO2 emisionih jedinica iz značajnih projekata za zaštitu klime. Ovo zalaganje omogućava da se područja prekrivena šumom u brazilskom Amazonu zaštite od krčenja i da se njima održivo upravlja shodno propisima organizacije Forest Stewardship Council (FSC).

NAŠ DOPRINOS VIŠEKRATNOJ UPOTREBI

P&C svojim kupcima povoljno nudi praktičnu višekratnu torbu od najlona u dve veličine. Naše robusne najlonske torbe u različitim dizajnima izuzetno su izdržljive. Zahvaljujući prišivenoj futroli u koju torba može da se umetne nakon korišćenja, čak i ona veća s lakoćom može da se odloži u svaku tašnu.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Kao međunarodno modno preduzeće, društvo Peek & Cloppenburg je upoznato s problematikom u vezi s uslovima rada u određenim proizvodnim zemljama. Stoga je društvo svesno svoje odgovornosti i u saradnji sa svojim partnerima preduzima korake radi obezbeđivanja dobrih uslova rada. Tako je društvo Peek & Cloppenburg već 1997. godine osmislilo sopstveni program nadzora u okviru kojeg nezavisni stručnjaci obavljaju proveru uslova rada i u slučaju potrebe daju predloge za njihovo poboljšanje. Počevši od 2003. godine, društvo Peek & Cloppenburg učestvuje u inicijativi brojnih evropskih trgovaca na malo, usmerenoj na uvođenje i proveru društvenih standarda, pod nazivom amfori BSCI.

S tim u vezi društvo odbija da isplaćuje neadekvatne plate već pošteno isplaćuje svoje dobavljače, čime se obezbeđuje adekvatno plaćanje lokalnih radnika. Dobavljači su dužni da obezbede barem minimalne zakonom propisane plate, kao i sve dodatne pogodnosti shodno zakonu, što uključuje plaćanje prekovremenog rada, plaćeni godišnji odmor i rad praznicima kao i plaćanje svih doprinosa u vezi sa socijalnim osiguranjem.

BEZBEDNOST PROIZVODA

Politika nabavke društva Peek & Cloppenburg podleže izuzetno visokim zahtevima koji znatno nadilaze zakonske zahteve, ali i pažljivim kontrolama. Svaki dobavljač je dužan da se pre potpisivanja ugovora o saradnji ugovorno obaveže da će isporučivati isključivo robu koja ne predstavlja opasnost po zdravlje. Proizvodi naše sopstvene marke se pre isporuke ispituju u posebno izabranim laboratorijama na prisustvo određenih štetnih materija. Dodatno tome, uzorci proizvoda se redovno ispituju shodno strogim kriterijumima Oekotex testiranja Standarda 100.

Wir verwenden Cookies, um die Nutzung dieser Website zu verbessern. Bitte bestätigen Sie, dass Sie unsere Hinweise zur Cookie-Nutzung zur Kenntnis genommen haben.