company logo

ODRŽIVI ASORTIMAN

Recycled

Zajedno sa svojim kupcima nastojimo da izbegnemo stvaranje otpada i unapredimo ponovno korišćenje, pa smo stoga stvorili kategoriju održivosti „recycled”. Za proizvode obeležene ovim znakom korišćeni su materijali kojima je u smislu cirkularnog pristupa podaren drugi život. Od recikliranog pamuka pa sve do PET boce – naglasak je na ponovnoj upotrebi kojom se čuvaju prirodna bogatstva.

Organic

Uzgoj sirovina veoma je važan aspekt održivih proizvoda. Materijali za proizvode obeležene ovim znakom dobijeni su i do 90 posto na biološki način i bez upotrebe pesticida štetnih po životnu sredinu. Održivi i odgovorni materijali kao što je organski pamuk umanjuju štetan uticaj na životnu sredinu već pri samom uzgoju.

Responsible

Obziran odnos prema čoveku, životinjama i prirodi bitan je sastavni deo održivog poslovanja te presudan za obeležavanje naših proizvoda znakom „responsible”. Alternativnim tkaninama i pažljivim dobijanjem materijala čuvamo dobrobit životinja. Povrh toga su sertifikovane firme posebno posvećene poboljšanju uslova rada u proizvodnji i zaštiti od iskorišćavanja radne snage te naročito brinu o plaćanju poštene naknade.

Pažljivo testiranje

Nabavna politika kuće Peek & Cloppenburg podleže izuzetno strogim zahtevima, koji znatno premašuju zakonom propisane zahteve, kao i pažljivim kontrolama. Svaki se dobavljač pre početka saradnje ugovorom obavezuje na isporuku isključivo zdravstveno bezbedne i bezopasne robe. Uz to se u posebno imenovanim laboratorijama artikli naših ekskluzivnih marki ispituju na odabrane štetne materije. Shodno strogim kriterijumima standarda Ökotex 100 artikle takođe redovno podvrgavamo nasumičnim probama.