company logo

ISTORIJA

JEDINSTVENA ARHITEKTURA

Peek & Cloppenburg svojim kupcima želi da omogući jedinstven doživljaj kupovine. U tome prodajne kuće igraju važnu ulogu. S kućama prodajne površine u rasponu od 1900 do 17.000 kvadratnih metara, društvo Peek & Cloppenburg je dobro zastupljeno širom Nemačke, kao i međunarodno, i smešteno je na centralnim i lako pristupačnim lokacijama. Sveukupno modno društvo ima više od 140 prodajnih kuća u 15 zemalja. Sve kuće, nalazile se one u centrima gradova ili u atraktivnim tržnim centrima, odlikuje izuzetno primamljiv i prijatan dizajn prodavnica i visokokvalitetne radnje modnih marki u autentičnom ambijentu.

JEDANAEST KOSMOPOLITSKIH ROBNIH KUĆA

Perjanice društva Peek & Cloppenburg su jedanaest kosmopolitskih robnih kuća visoke mode s jedinstvenim izborom i ekskluzivnim ambijentom. Elegantne građevine na najtraženijim lokacijama odražavaju vrednost prvoklasne odeće i predstavljaju sopstvene visoke standarde. Pritom se arhitektura skladno uklapa u sliku grada i privlači zainteresovane posetioce svojom jedinstvenošću.

IKONIČNE GRAĐEVINE MEĐUNARODNO PRIZNATIH ARHITEKATA

Iza ikoničnih građevina stoje svetski poznate i progresivne arhitekte koji su stvorili osobene građevine u skladu s arhitekturom odgovarajućeg grada. Na međunarodnom idejnom konkursu za kosmopolitske prodajne kuće je učestvovao čitav niz savremenih arhitekata. U kreativne umove zaslužne za nove prodajne kuće, između ostalih, ubrajamo Ričarda Majera, Renza Pjana i profesora Gotfrida Bema, kao i Čarlsa Vilarda Mura i profesora Jozefa P. Klajhisa.

Peek & Cloppenburg nastavlja svoje širenje i planira otvaranje dodatnih prodajnih kuća u Evropi. Pritom naše modno društvo doživljava poseban rast u istočnoevropskim državama.